divendres, 5 de juliol del 2013

Anem anant



És molta la tasca que hem fet, i que continuem fent, des de COMPROMÍS i també, es just dir-ho, des d’altres grups que treballen a l’Ajuntament de Xàtiva, i pocs els avanços, però, malgrat açò, anem anant. I anem anant, per que a força de incidir repetidament en les mancances de l’Ajuntament, el PP està “virant”, si se’m permet la llicència... molt lentament cap a una gestió pública més raonable (si se’m torna a permetre la llicència i ja en van dues).

Fa tan sols tres anys, ningú hagués pensat en la més mínima possibilitat que un funcionari de l’Ajuntament emetera un informe de fiscalització econòmica on s’exposara, negre sobre blanc, l'ocultació de factures “als calaixos” per import de vora 4 milions d’€, factures corresponents a despeses efectuades sense consignació pressupostaria i que aquesta mena d’auditoria vaja adreçada a la Sindicatura de Comptes de la Generalitat Valenciana.

 alfonso rus ple xativaComencem a vore expedients per a la contractació pública de serveis municipals per a la fira: seguretat, càrrega i descàrrega, hostesses, electricitat i manteniment, i distribució i recollida de materials i condicionament d’espais. Podem vore expedients de modificació de crèdit que és tramiten prèviament a contraure les despeses. Assistim bocabadats a l’exhaustiva comprovació de les obres efectuades, i la negativa a pagar allò que no s’ha fet. Perquè, compte!!!!!! Abans es pagava sense comprovar fefaentment que l’obra estava executada en tots els termes del contracte. Exemples en tenim: Totes i cadascuna de les obres efectuades en Xàtiva durant el Govern del PP (Rus) han tingut sobre costos milionaris. Fem memòria!!! La primera obra emblemàtica que va escometre Alfonso Rus, la recorden? Xe si! La pavimentació en marbre del carrer Moncada. Aleshores jo no hi era Regidora, però recorde que el pavimentat és va reposar varies vegades. No se si tantes vegades com ocorregué amb el carrer corretgeria més recentment, amb  un resultat bastant més lamentable que amb el carrer Moncada. Obres com la de la Plaça de la Seu, que certificat el final d’obra, encara restava la meitat per executar. No acabaria.... Plaça de Bous, Cem, Cris, CCX, Ciutat de l’Esport, Estacionament Plaça Bassa, Piscina Murta, etc. etc.etc.

Han hagut d’alinear-se molts planetes i cossos estel·lars per a aconseguir aquest efecte: 

1.- La continua i implacable denuncia que hem fet. Hem ficat en evidència la mala gestió del PP.  I ho havem fet amb insistència durant tot aquest temps, en Xàtiva i davant l’opinió pública. Al menys mentre ens han deixat, mentre els mitjans de comunicació que influeixen a Xàtiva no estaven... diguem-ne afectats? per  la impressionant quantitat de diners que la Diputació de València dedica a publicitat “institucional”? en ells. 

2.-La sequera econòmica ocasionada per l’esclafit de la bombolla immobiliària i la posterior crisi econòmica que  generà. El govern municipal del PP és mou malament sense liquidesa econòmica a dolls.
Aquesta situació, a més, ha estat acompanyada per  les mesures restrictives imposades pel Ministeri d’hisenda amb objecte d’esbrinar l’abast del deute de l’administració local, juntament amb els incompliments econòmics de la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament de Xàtiva que ha agreujat, més si cap, la situació. El forat econòmic de l’Ajuntament ha esdevingut en poc de temps en més de 12 milions €, un forat que començarem a tapar a partir de 2015 (després de les pròximes eleccions).
3.- La visualització, per primera vegada en molts anys de la possibilitat clara de pèrdua de la majoria absoluta que es va produïr en les darreres eleccions municipals en les quals, el PP va salvar la majoria absoluta per la Llei d’Hont, i no pel resultat electoral on la suma de vots del PP va ser inferior a la de la resta de partits amb representació municipal.

Amb tot açò, el PP va plegant-se irremissiblement,  molt al seu pesar, i a poc a poc, al procés legal i al camí que l’admistració pública, mitjançant els seus mecanismes imposen cada vegada amb més rigor, i a una oposició que cada vegada imposa arguments mitjançant el raonament i el seny.

Els ciutadans, no entenen com plantejaments raonats i amb certa lògica que emetem contínuament els representants de la majoria de ciutadans siguen rebutjats de manera absoluta  per la  majoria de regidors. I aquesta reflexió que quotidianament tots ens podem fer a casa, amb els amics o amb els companys de treball, és el paradigma de LA VELLA POLÍTICA, del que podríem definir com democràcia absolutista on s’imposa el valor numèric davant el valor de les persones, i la capacitat de cadascú per aportar solucions col·lectives, que en definitiva es el motiu pel que estem en l’escena política.

Anem anant, a poc a poc, i el PP, i el PP de Xàtiva i tots els seus integrants, irremissiblement és plegaran a la realitat i al futur, i qui no siga capaç de llegir l’evolució de la societat, dels ciutadans i de les persones no podrà oferir cap servei polític als seus conciutadans i la seua activitat pública haurà de donar-se per conclosa.

Suport gràfic:
Foto Alfonso Rus: Aurtor Toni Cuquerella Comarcalia.info. La meua imatge pertany al fons de l'arxiu gràfic del Bloc i Compromís de Xàtiva.