dimarts, 24 de març del 2015

#TutenslaCLAU propostes per millorar el nostre entorn

Comencen a eixir a la llum les propostes més significatives de Compromís Xàtiva. Avui hem anunciat una important proposta per actuar sobre el nostre entorn més estimat, el nucli antic de Xàtiva amb la creació d'una oficina especial de nucli antic.
En tot cas les propostes les fiquem en consideració dels ciutadans i ciutadanes als que no podem més que dir-los #TutenslaCLAU.

http://xativa.compromis.net/2015/03/24/compromis-aposta-per-tornar-la-centralitat-al-nucli-historic-de-xativa-i-facilitar-la-vida-a-les-persones-que-viuen-en-ell/#.VREr39ahWX8.facebook

En la línia d'aquesta proposta, també recomane la lectura d'una entrada d'aquest mateix bloc que vaig escriure l'any passat i que va molt en la línia de la revitalització del nucli antic de Xàtiva.

Un habitat urbà on poder viure, treballar i gaudir. Xàtiva.

 

 

 

dilluns, 23 de març del 2015

#TutenslaCLAU.

Tribuna oberta LEVANTE-EMV. 21/03/2015
CRISTINA SUÑER. Candidata Alcaldia de Xàtiva.


Compromís ha encetat aquestos dies un procés per divulgar les línies programàtiques més significatives de la proposta que els nacionalistes tenim per a Xàtiva.

Com ja s'ha dit als mitjans, i com anirem veient a partir d'ara, les propostes que eixiran a la llum s'emmarcaran sota l'etiqueta #TutenslaCLAU, i aquesta mena de marca mediàtica te un simbolisme i una significació ben clara que cal explicar en el context de les pròpies propostes, però també en el de la forma amb la qual l'equip de Compromís Xàtiva vol aplicar a Xàtiva aquestes propostes i per damunt de tot la importància que se li dona als beneficiaris reals de la política xativina, el ciutadans i ciutadanes de Xàtiva.
CLAU és una paraula amb diversos significats que defineixen perfectament el missatge que des de Compromís Xàtiva volem transmetre a les ciutadanes i ciutadans tant en els sentit de les propostes que presentem, com del paper de la societat per a dur-les endavant.

Com a peça, que inserida al pany, obre i tanca la porta. LA CLAU abasta un simbolisme social consistent en una crida a la responsabilitat, a la implicació de tota la societat en la resolució dels problemes. Així mateix, el propi fet de disposar de LA CLAU suposa un reconeixement implícit a la maduresa, a l'assumpció de consciència col·lectiva i l'afirmació que es la pròpia societat la que te en les seues mans la sol·lució dels problemes. Reconèixer a la societat aquest estatus, suposa la  submissió del poder polític local als designis prioritaris de la societat qui és la posseïdora de LA CLAU #TutenslaCLAU. Açò, suposa, en si mateix un canvi substancial en la perspectiva de l'acció de govern municipal respecte dels models que hem conegut fins ara a Xàtiva, i també sobre algunes alternatives actuals que no acaben d'albirar la inflexió social que vivim. Així doncs, des de la perspectiva política de COMPROMÍS XÀTIVA, és vital refer tots els mecanismes de participació i interlocució social, que es troben molt malmesos pel seu desús durant tants anys de règim mal anomenat popular.

CLAU també es allò que cal conèixer per obtenir la sol·lució. I en aquest sentit també la ciutadania disposa de la CLAU, doncs allò que cal conèixer per obtenir la sol·lució no es altra cosa que les prioritats de les nostres conciutadanes i conciutadans. No podem caure a la niciesa (necedad) de voler adivinar les necessitats de les persones que ens envolten. Possiblement seran semblants a les nostres, i en tot cas es més senzill preguntar directament. Les arts endevinatòries d'alguns governants ens han conduit a deutes mil·lionaris en places de bous, fonts i esdeveniments efímers que no han aportat res substancial al benestar de xativines i xativins.

Com adjectiu, CLAU és aquella característica que determina que alguna cosa es essencial. En aquest sentit la essència de tota la nostra acció socio-política s'anomena XÀTIVA, i amb ella tota una trama d'aspectes estratègics que conformen les CLAUS del canvi social. Per a Compromís Xàtiva son CLAU un impuls a la política de Benestar Social. La recuperació del Nucli Antic.La recuperació de l'activitat econòmica, La participació social...

Ara sols cal que agafem consciència que cadascú tenim la clau del nostre futur, #TutenslaCLAU.