dissabte, 2 de maig del 2015

Pressupost participatiu, impostos i taxes justs. #TutenslaCLAU



COMPROMÍS Xàtiva farà que la ciutadania participe directament en la gestió del pressupost municipal

Aposten per un impostos progressius que beneficien a la majoria de la ciutadania i als que inverteixen en el nucli històric o en beneficis socials

COMPROMÍS Xàtiva ha anunciat que quan governe a partir del 24 de maig portarà a terme totes propostes que ha anat fent al llarg de la legislatura en el pla pressupostari i impositiu. Respecte als pressupostos, els farà participatius, de forma que, com ja es fa en altres poblacions com Ontinyent on COMPROMÍS té responsabilitat de govern, la ciutadania puga decidir mitjançant consulta quines són les prioritats de despesa. En l’elaboració dels pressupostos s’oferirà la màxima transparència a tots els grups municipals i se seguiran criteris d’efectivitat que eliminen despeses ineficaces, cosa que no ha fet el govern del PP en els últims anys. A més, amb el temps necessari, s’iniciarà un procés de recollida de propostes i necessitats a la ciutadania i a les associacions, procés que serà facilitat per tots els mecanismes de transparència i participació ciutadana que pensa posar en marxa COMPROMÍS quan governe. Finalment, tenint en compte el pressupost disponible i les diferents necessitats, es farà una consulta per triar entre diferents opcions possibles. A més, com la resta d’actuacions de l’equip de govern, totes les decisions seran publicitades a través de la pàgina web i explicades a la ciutadania en les assemblees ciutadanes.

Així mateix, respecte a la recollida d’impostos, des de COMPROMÍS han recordat que ja han plantejat al llarg de tota la legislatura propostes per a uns impostos més justos i solidaris, de forma que el 97% dels propietaris paguen menys i es facenbonificacions a les noves construccions o reformes, especialment al nucli històric, a les pedanies, als habitatges que utilitzen energia solar, als discapacitats o als edificis que produisquen un benefici social. Així mateix, en quant a l’impost de rústica, la proposta és beneficiar a les cooperatives agràries i als que invertisquen en innovació. Per a compensar aquesta reducció d’ingressos, s’augmentaria el gravamen als béns immobles d’aprofitament comercial, industrial o altre tipus de serveis que superen un determinat valor cadastral, o siga, als grans propietaris, i de manera que no es perjudique a les petites empreses. També es penalitzaria els habitatges desocupats, el que farà que es dinamitze el mercat immobiliari, doncs aquesta mesura està orientada a que isquen al mercat les bosses d’habitatges de bancs o constructores, no dels particulars. En resum tota una sèrie de mesures que reforcen les polítiques que pensa dur a terme COMPROMÍS amb una eina fonamental que són els impostos, afavorint la major part de la població, i especialment els que produisquen un benefici a la ciutat, com els emprenedors, els habitants del nucli històric, els innovadors, etc.

Compromís per Xàtiva